Tarieven

Tarieven

Tarieven

Ons doel: U meer opbrengen dan wat we kosten

Bij Sud’Arrange staat vertrouwen en transparantie centraal. Dit is de enige manier waarop we zaken kunnen doen en zowel goede banden kunnen onderhouden met onze klanten als met onze onderaannemers. Deze transparantie begint met onze tarieven. Hieronder vindt u voor ieder aspect van onze diensverlening de volledige prijszetting. 

Huizenjacht

Het Franse vastgoedrecht legt een resultaatverplichting op aan alle spelers van de vastgoedsector. Dit betekent dat u ons enkel een verloning verschuldigd bent indien we een woning vinden die aan uw criteria voldoen, uw bod wordt geaccepteerd en er een verkoopscontract wordt gesloten

Net als voor de Belgische vastgoedsector werkt de verloning van vastgoedmakelaars in Frankrijk op basis van een percentage op de uiteindelijke verkoopprijs. Dit ereloon houdt bij ons de volgende zaken in: 

Haalbaarheidsstudie van het project

Aankoopadvies

– Creatie van een gedetailleerde taakomschrijving

– Nodige zoektocht en huisbezoeken

– Redactie van bezoeksrapporten

– Wekelijkse debriefing 

– Opvraging van de noodzakelijke documenten

Vertegenwoordiging bij notaris voor validatie van de verkoopakte

Bij Sud’Arrange werken we met een degressief tarief naargelang de vraagprijs van het goed dat u zoekt. We houden hierbij rekening met de advertentieprijs zonder agentschaps-, en notariskosten.

Sud'Arrange - Property Hunting

Starter

Minder dan 200.000 euro

% 4,50 TTC

Minimum 6000 euro

Experienced

200.000 - 299.999 euro

% 4,00 TTC

.

Pro

300.000 - 500.000 euro

% 3,50 TTC

.

High Roller

Meer dan 500.000 euro

% 3,00 TTC

Maximum 20.000 euro

Wij adviseren onze klanten over de vraagprijs van een goed en voeren de prijsonderhandelingen met de verkoper. Indien een akkoord gesloten wordt onder de initiële vraagprijs, wordt een onderhandelingspremie van 10% op het prijsverschil aangerekend.

Indien de geselecteerde woning wordt aangeboden door een agentschap, proberen we steeds een “inter-agence” te onderhandelen. In dit geval delen we de commissie op verkoop en wordt het deel dat door het agentschap wordt doorgerekend van uw deel afgehouden. De bovenstaande percentages geven dus weer wat u maximaal zal betalen

Wegens grote vraag naar deze diensten hebben we besloten onze aankoopmakelaardij ook te fractioneren voor gedeeltelijke behoeftes. (Prijzen incl. 20% BTW – Excl. kosten voor nodige vertaalopdrachten)
  • Visite: 600 – 750 euro (Te bezoeken woning op max. 2uur van ons hoofdkantoor)
  • Makelaar: Offerte op aanvraag in functie van de opdracht
  • Notaris: 3000 euro – Voorbereiding & controle promesse/compromis, aanwezigheid en ondertekening aktes. Bijkomende aktes, dossieraanvragen… Offerte op aanvraag
  • Bank: 2500 euro – Opstellen bankdossier, Indienen bij meerdere banken en opvolging.
  • Installatie: Offerte op aanvraag in functie van de opdracht
Wij hebben ook een beëdigd vertaler Nederlands – Frans in dienst: offerte voor de nodige vertalingen op aanvraag.

Verhuur

Om uw woning te rentabiliseren, of de onderhoudskosten te dekken kan het interessant zijn uw woning gedurende uw afwezigheid beschikbaar te stellen voor andere vakantiegangers. Sud’Arrange ontlast u alles wat bij deze verhuur komt kijken. Onze verhuurdienst omvat de volgende zaken:

– Plaatsen en vernieuwen van advertenties

– Beheer van reservaties

– Opstellen huurcontract

– Opkuis

– Plaatsbeschrijving voor en na en voorzien van de sleutels

– Transactie en waarborg

– Nederlandstalig contactpersoon in geval van problemen voor uw huurder

Om logistieke redenen accepteren we enkel de verhuur van uw woning voor periodes van 6 dagen of meer. Voor deze service factureren we een commissieloon dat 20% van de huurinkomst bedraagt. Deze houden we af van de betaling van uw huurder, het resterende bedrag betalen we op het einde van de maand aan de eigenaars uit.

Property Management

Als property manager zorgt Sud’Arrange voor het onderhoud van uw woning. Om onze diensten toegankelijk te houden voor iedereen bieden we verschillende basispacks aan. Deze packs worden nadien aangevuld met gepersonaliseerde offertes voor huis-, tuin-, & zwembadonderhoud. We werken voor deze zaken met lokale ondernemingen die enkel op offerte kunnen werken. Hun prijzen hangen sterk af van verschillende factoren zoals de oppervlakte, complexiteit, afstand,…

Basic

Ideaal indien u zelf uw buitenverblijf wilt beheren, maar iemand ter plekke nodig heeft om af en toe een oogje in het zeil te houden of uw last te verlichten. We controleren/beheren uw woning enkel op aanvraag, iedere interventie wordt apart gefactureerd en indien we een onderhoud of reparatiefirma aanspreken rekenen we hiervoor 15% van hun offerte aan (Er worden steeds bij meerdere bedrijven offertes aangevraagd).

Security+

Ideaal wanneer u zelf (deels) het onderhoud van uw vakantiewoning wil uitvoeren. Wij zorgen ervoor dat er regelmatig controlerondes worden uitgevoerd, zeker bij slechte weersomstandigheden en maken iedere keer een rapport op. U beslist dan zelf hoe u verder wil. In geval van nood doen we het nodige om snel een reparatie uit te voeren en de verzekering aan te schrijven.

Maintenance+

Bij dit pakket geeft u uw buitenverblijf volledig uit handen. We passeren regelmatig (minstens 1 keer per maand) en zorgen ervoor dat de nodige werken worden uitgevoerd. We onderhouden een regelmatig contact met de onderhoudsfirma’s en controleren de kwaliteit van hun werk. U krijgt maandelijks een rapport van de constataties en de uitgevoerde werken. Een trimesterieel voorschot zorgt ervoor dat u niet iedere keer werken hoeft goed te keuren en een jaarlijkse afrekening corrigeert de eindbalans.  

Basic
0
/jaar
- 75 euro / ronde (op aanvraag) Excl. Reiskosten
.
-20% / interventie van een onderhouds of reparatiefirma
Security+
700
/jaar
- 12 rondes inbegrepen
- 50 euro / ronde
- Excl. Reiskosten
-15% / interventie van een onderhouds of reparatiefirma
Maintenance+
1100
/jaar
- 12 rondes inbegrepen
- Extra rondes bij hevige wind/regenval
- Excl Reiskosten
-10% / interventie van een onderhouds of reparatiefirma

* Excl. Reiskosten tussen Fenouillet 31150 en uw woning.

We maken er een punt van om onze klanten volledig van de zorgen van een tweedewoonst te ontlasten. We kunnen dus nog veel verder gaan dan bovengenoemde services, bijvoorbeeld door het aanbieden van een hotelservice (vervanging linnen voor en na bezoek, vullen voorraadkast en frigo’s,…) Hiervoor neemt u best contact met ons op zodat we uw aanvraag op de best mogelijke manier kunnen behandelen.

Projectcoördinatie

U wil bouwen of verbouwen maar weet niet hoe eraan te beginnen, u kan de opvolging van de werken zelf niet uitvoeren of u wil gewoon gerust gelaten worden tijdens de werken? Sud’Arrange zorgt ervoor dat de werken in goede banen worden geleidt. We zorgen voor:

– Indienen nodige aanvragen

– Aanvraag offertes

– Contact met bouwfirma’s

– Organisatie werfvergaderingen

– Kwaliteitscontrole en planning

– Rapportering

Voor het aanvragen van offertes en het uitvoeren van een vergelijkende studie vragen we een voorschot van 250 euro. Aan de hand van de informatie die deze voorbereidende studie zal opleveren bent u in staat de omvang van de werken in te schatten en te beslissen of u al dan niet met uw project wil doorgaan. Geeft u ons “groen licht”, dan doen we het nodige om uw project tot een goed einde te laten komen. We rekenen hiervoor 10% van de totale projectkost aan, waarvan we natuurlijk het vooraf betaalde bedrag afhouden.

Relocation, Interieurinrichting, Geassermenteerde vertalingen,...

Sud’Arrange heeft als doel de unieke contactpersoon te zijn voor Belgen in zuidwest Frankrijk, hoewel bovenstaande diensten geen deel uitmaken van onze kernactiviteit helpen we u graag verder. Neem vrijblijvend contact met ons op om een licht te werpen op uw situatie en we kijken wat we voor u kunnen arrangeren. 

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Aan de slag met uw account

om je favoriete huizen en meer op te slaan

Sign up with email

Aan de slag met uw account

om je favoriete huizen en meer op te slaan

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik