Zwembadonderhoud

Zwembadonderhoud

Zwembadonderhoud

Voor een water dat steeds klaar is om te plonzen

ik wens het mijn ergste rivaal niet toe!“; wanneer mijn nonkel het over het zwembad van de overburen had, kwam deze uitspraak steeds weer naar boven. Vandaag geef ik hem het voordeel van de twijfel inzake het hebben van een zwembad in het België, maar in Zuid-Frankrijk komt het zwembad helemaal tot zijn recht en kan men zelfs zeggen dat het een cruciaal element van iedere zichzelf respecterende tuin is. 

Zwembadonderhoud

PH, TH, TAC of cyaanzuur, Laat het onderhoud van uw zwembad over aan Sud’Arrange en hou de afkortingen voor de kruiswoordpuzzels langs uw zwembad! 

Het zwembad is een van de drukstbezochte plaatsen van uw buitenverblijf, of het nu is om zich te verfrissen, baantjes te trekken of om lekker van de zon te genieten. Niet alleen is het een plaats van rust en plezier, maar het geeft ook een belangrijke toegevoegde waarde aan uw vakantieverblijf. Voor u, voor uw gasten, en voor toekomstige kopers. Het zwembad is dus een niet over het hoofd te zien onderdeel van uw toekomstige aankoop onder de zon! 

Indien uw huis nog niet van een zwembad is voorzien: Aarzel niet en neem contact met ons op voor de créatie van uw droomzwembad. We werken samen met de beste zwembadbouwers van de regio om energievriendelijke, duurzame en onderhoudsarme zwembaden te creëren. Wanneer u de kans heeft om van 0 te beginnen met ontwerp van uw zwembad zorgt u er beter voor dat deze perfect bij uw wensen aansluit en van duurzame materialen wordt gebouwd. Dit is de beste manier om 100% te genieten van uw investering. 

Als uw huis al is uitgerust met een zwembad:  het is levensnoodzakelijk om uw zwembad degelijk te onderhouden om er een maximum plezier uit te putten. Uw zwembad is een ecosysteem dat reageert op temperatuursschomelingen, regenval, externe vervuiling enz… Als u uw zwembad regelmatig onderhoudt , zal u zelden moeten terugvallen op schokbehandelingen of volledige waterwissels, uw zwembad zal het hele jaar door proper blijven. 

Bij zwembadonderhoud kunnen we op 4 basisprincipes terugvallen.

 

Hoe kleiner en rechthoekiger het zwembad, hoe makkelijker het onderhoud. Toch zijn deze basisprincipes voor elk zwembad geldig.

Filtratie: Hier gaat het over het systeem dat het water zuivert en ervoor zorgt dat het water steeds in beweging is. De waterpomp zorgt ervoor dat het water via skimmers door de filters loopt en via uitlaten terug in het zwembad stroomt.  Dit systeem filtert onzuiverheden uit het water en stoot proper water terug uit. Doordat dit systeem een waterstroming voorziet voorkomt het dat bacteriën zich vermenigvuldigen in stilstaand water. Een goede filter haalt al gauw 80 tot 90% van alle onzuiverheden uit het water. Een van onze partners stelt het als volgt: “Wat ziet u als u naar een rivier kijkt? Helder water! Water moet in beweging zijn om te voorkomen dat het troebel wordt. Eens u dat begrepen heeft is de rest kinderspel!” Het is dus noodzakelijk om een systeem te hebben dat perfect bij uw zwembad aansluit. Een te zwakke filtratie en uw water zal niet stabiel genoeg zijn, een te sterke filtratie en uw energiefactuur zal onnodig stijgen. Uw waterfilter moet, in functie van uw zwembad een bepaald aantal uren draaien. Overdag want de UV’s van het zonlicht hebben een antibacterieel effect. 

Ontsmetting:  zout, chloor, actieve zuurstof,… er bestaan een veelvoud aan producten die een ontsmettende werking hebben op zwembadwater, eenieder zijn voor en nadelen. Vaak vereisen ze de toevoeging van supplementen om op alle vlakken actief te zijn. Het is belangrijk om het ontsmettingsmiddel te voorzien op het moment van het ontwerp of renovatie van het zwembad omdat bepaalde elementen van het systeem op voorhand voorzien moeten worden. Eens het systeem volledig geinstalleerd, is het onderhoud bijna kinderspel: 1x per week, of minstens alle 2 weken worden de waarden gemeten aan de hand van een testkit, dit resultaat wordt dan gebruikt om de dosis ontsmettingsmiddel bij te sturen. Het is belangrijk om de waarden in de hand te houden om schokbehandelingen te voorkomen die noch goed zijn voor uw huid, noch voor uw uitrusting. 

Waterbehandeling: Ieder water is anders en om zwembadwater in topconditie te behouden is het noodzakelijk om bepaalde waarden binnen de perken te houden. De belangrijkste waarden zijn pHstabilisator alkaliniteit.

  • pH, of de zuurtegraad van het water conditioneert de efficiëntie van de ontsmettingsmiddelen die u gebruikt. Een foute zuurtegraad van het zwembad is de voornaamste reden voor groen of troebel water
  • TAC, of Total Alkalinity Titer meten het aantal mineralen in het zwembadwater en kenmerken de bufferkwaliteit van het water. Deze waarde heeft dus een impact op de stabiliteit van het zwembadwater en de hoeveelheid pH-regulators die moeten gebruikt worden. 
  • TH, hydrometische Titel of waterhardheid in de volksmond is de hoeveelheid calcium en magnesium in het water. Deze waarde is sterk afhankelijk van het kraantjeswater in uw regio maar kan worden aangepast aan de hand van TH+ en TH- producten. Het is belangrijk om deze waarde onder controle te houden omdat deze kan zorgen voor kalkaanslag of uw liner, of erger nog in uw filtratie!

Schoonmaak: Het filtratiesysteem van uw zwembad is gemaakt om het grootste deel van de onzuiverheden uit uw zwembad te filteren. Toch is het belangrijk om zelf regelmatig de handen uit de mouwen te steken en bladeren of insecten uit het water te vissen. Een zwembadstofzuiger helpt je om het vuil van de bodem te krijgen en met een sponsje schrob je het kalk en de algen van de zwembadwand. 

Sud’Arrange werkt met lokale partners om uw zwembad te onderhouden. Ze zorgen voor de opstart in de lente en maken het zwembad winterklaar in de herfst. Tussendoor controleren ze regelmatig uw zwembadwater en nemen ze het noodzakelijke onderhoud op zich zodat u het niet meer hoeft te doen. Geniet van uw zwembad wanneer u op vakantie bent, vergeet het de rest van het jaar!

Voor het onderhoud van uw zwembad bieden we 3 formules aan. Indien u iets specifieker in gedachte heeft kunt u ons contacteren en zoeken we het samen uit. 

Basic

Opstart mei/juli
Winterklaar september/november

Intermediate

Opstart mei/juli
Winterklaar september/november
Twee-maandelijks onderhoud

Full

Opstart mei/juli
Winterklaar september/november
Twee-maandelijks onderhoud
Incl. producten

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Aan de slag met uw account

om je favoriete huizen en meer op te slaan

Sign up with email

Aan de slag met uw account

om je favoriete huizen en meer op te slaan

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik