Ons beroep

Ons beroep

Niet zomaar een makelaar

All-in oplossing voor uw woning in zuid-Frankrijk

Sud'Arrange - ontdek ons beroep

Met Sud’Arrange willen we onze klanten een totaaloplossing aanbieden inzake hun tweedeverblijf in zuidwest Frankrijk. Onze missie is ervoor te zorgen dat onze klanten met het grootste gemak eigenaar kunnen worden van een vakantiehuis tussen de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan. We zorgen er ook voor dat onze klanten iedere keer weer van hun verblijf genieten, door ervoor te zorgen dat ze zich niet druk hoeven maken over het onderhoud en eventuele reparatiewerken.

Om deze service te kunnen garanderen, kan ons businessmodel opgesplitst worden in twee delen: huizen jagen en landgoed beheren (property management).

Sud'Arrange als Huizenjager

De huizenjager, property finder of in het Engels, is de vastgoedmakelaar die zich concentreert op de aankoop van woningen. Hij vertegenwoordigt dus enkel de koper van vastgoed. Hij gaat dagelijks op zoek naar woningen die aansluiten bij de wensen van zijn klanten. Hij werkt enkel met een exclusief mandaat. Dit betekent dat hij gedurende een bepaalde termijn de enige persoon is die op zoek mag gaan naar een woning voor zijn klant. 

– Aan de hand van vragenlijsten, ondervragingen, portfolio’s,… schets hij zich een beeld van de droomwoning van zijn klant, en het budget dat deze hiervoor wenst uit te trekken.  

– Hij gaat op zoek naar woningen die aan de verschillende criteria voldoen. Zowel op de privémarkt als via verkoopsagenten. 

– Hij contacteert verkopers van woningen die kunnen voldoen om meer informatie in te winnen alvorens zich te verplaatsen voor een huisbezoek

– Hij bezoekt het vastgoed en maakt een gedetailleerd rapport op van zijn bevindingen 

– Hij onderhoudt een regelmatig contact met zijn klanten en stelt het vastgoed dat hij bezocht heeft voor indien dit aansluit bij de zoektocht van de klant. 

– Hij verzekert zichzelf ervan dat alle documentatie, vergunningen en diagnostieken gedaan en in orde zijn.

– Hij onderhandelt de verkoopsprijs 

– Hij begeleidt de koper tot bij de notaris.

Een goed aankoopsagent, in de volksmond huizenjager, is dus iemand die perfect zijn zoekgebied kent. Hij heeft contacten en referentiepunten in de verschillende verkoopcircuits om snel de ideale woning op de kop te tikken. 

Hij is dus niet gebonden aan een eigen portefeuille, waardoor hij niet alleen een breder aanbod aan woningen kan voorstellen, maar ook volledig objectief is ten opzichte van de woningen die hij aanbiedt.

Sud'Arrange als Property Manager

Property management is het beheer van andermans eigendom, in dit geval vastgoed.

De property manager, of vastgoedbeheerder, zorgt ervoor dat het reilen en zeilen van uw landgoed in goede banen wordt geleid. Zoals u weet vereist een woning stevig wat onderhoud. Omdat uw hoofdverblijfplaats u dagelijks onder ogen komt, kunt u al snel het nodige doen om de woning in topconditie te houden. U kunt zelf de handen uit de mouwen te steken en/of, voor de minder aangename of zwaardere klussen, de juiste ambachtslui aanschrijven om reparaties uit te voeren. Dit is voor uw buitenverblijf net even anders. 

-> U bent slechts zelden aanwezig, waardoor problemen kunnen escaleren alvorens u ze opmerkt

-> Wanneer u ter plekke bent is dit niet om uw werkoveral aan te trekken of eindeloos aan de telefoon te hangen met onderhouds-, en reparatiefirma’s. 

De property manager neemt deze vervelende karwei van u over. 

Onderhoud

Hij zorgt ervoor dat de verschillende onderhoudscontracten (zoals bijvoorbeeld het tuinonderhoud of zwembadbeheer) afgesloten worden en volgt de firma’s op om zich ervan te verzekeren dat uw vakantiewoning perfect onderhouden wordt terwijl u er niet bent. Hierdoor weet u bijvoorbeeld dat u niet urenlang het gras zal hoeven maaien wanneer u vakantie neemt en hoeft u hiervoor ook geen slaap te laten. Een bijkomend voordeel is dat een onderhouden woning niet verlaten lijkt en het risico op inbraak hierdoor aanzienlijk vermindert. Uw bezittingen zijn dus veilig tijdens uw afwezigheid. 

Reparatie

De property manager zal ook regelmatig de goede staat van uw vakantieverblijf controlerenRegelmatige rondes zijn bedoeld om vroegtijdig gebreken te ontdekken en meteen het nodige te doen om verdere schade te beperken. Voor iedere interventie wordt een rapport opgesteld en zo nodig de verzekering aangesproken. Indien gewenst, kan de property manager ook het nodige doen om de schade volledig te laten repareren, zodat u er niets van hoeft te merken wanneer u even stoom komt afblazen in het zuiden. Dit geldt ook na zware weersomstandigheden. De property manager houdt de weersomstandigheden van de regio voor u in het oog en versterkt zijn controlerondes na bijvoorbeeld stormweer of overstromingsgevaar

Bouwcoördinatie

Het takenpakket van de vastgoedbeheerder hoeft zich niet te beperken tot het dagelijkse/ordinaire onderhoud van uw woning, hij kan ook het nodige doen om in uw plaats verbouwingswerken of renovatiewerken op te volgen. Let wel op, in Frankrijk is er een groot verschil tussen de “Maître d’ouvrage”, de opdrachtgever, en de “Maître d’oeuvre”, de bouwfirma die de werken uitvoert. De property manager is geen bouwheer en dus niet aansprakelijk voor gebreken in de uitvoering van de werken, hij is wel verantwoordelijk voor het formuleren van wensen, vereisten en het opvolgen van de werken alsook het respecteren van de planning. Als property manager kunnen we dus de last van uw bouwprojecten verlichten door uw woordvoerder te zijn en het contact met de verschillende Franse ondernemingen te vergemakkelijken. Zo heeft u slechts 1 contactpersoon die uw eigen taal spreekt en geen 10 verschillende bouwfirma’s die niet samen willen/kunnen werken. De property manager spreekt indien nodig een architect aan, vervult de nodige aanvragen en vraagt offertes aan bij verschillende bouwfirma’s. Eens het team is samengesteld controleert hij regelmatig de werf en maakt een rapport op dat u in staat stelt de werken van op afstand op te volgen. Hij controleert ook dat de uitvoering aan uw wensen voldoet en formuleert opmerkingen indien bepaalde zaken zijn aandacht trekken. Indien nodig organiseert hij ook werfvergaderingen om de verschillende bouwfirma’s op elkaar af te stemmen

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Aan de slag met uw account

om je favoriete huizen en meer op te slaan

Sign up with email

Aan de slag met uw account

om je favoriete huizen en meer op te slaan

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik