ZW Frankrijk

ZW Frankrijk

Zuid-west Frankrijk

De perfecte mix tussen cultuur, sport & natuur!

Dat zuidwest Frankrijk de ideale vakantiestreek is, daar zijn wij van overtuigd. We hopen u weldra rond een flesje wijn te kunnen ontmoeten!

Het Lot & Garonne, Tarn en Tarn & Garonne barsten, net als de omringende departementen, van cultuur. Hoewel de regio vandaag de dag gekenmerkt wordt door rust, savoir vivre en zijn prachtige natuur, was dit enkele eeuwen geleden niet het geval. Doorheen de Oudheid en de Middeleeuwen werd deze welvarende regio fel bevochten door de verschillende volkeren, koningshuizen en dictaturen die er zich wilden vestigen. Deze geschiedenis heeft een blijvende indruk gelaten en u vindt in de regio ontelbare kastelen, charmante dorpjes, impressionante steden, kerken, kathedralen, kloosters en andere constructies uit lang vervlogen tijden terug. Iedere steen vertelt een verhaal, ieder wandelpad ligt er om een reden en het geheel wacht om door u ontdekt te worden. 

Beschermd erfgoed

Frankrijk is, terecht, trots op zijn erfgoedOm het karakter van zijn historische dorpen en traditionele constructies te bewaren zijn gebouwen en soms volledige regio’s beschermd door het “Patrimoine de France” en moeten ze daardoor hun traditionele stijl bewaren. Hoewel dit bouwen en verbouwen soms knap lastig en kostelijk kan maken, zorgt deze bescherming ervoor dat het historische karakter van veel sites tot op de dag van vandaag behouden wordt. Hierdoor kan u zonder problemen dagenlang in echte middeleeuwse dorpjes dwalen Wij proberen beetje bij beetje deze sites voor u in kaart te brengen via onze blog, waar wekelijks een artikel verschijnt over een bepaald dorpje, stadje of gebouw. Wilt u onze avonturen volgen, volg ons dan op Facebook, Instagram of LinkedIn.

Om zeker niets te missen kan u zich ook inschrijven voor onze nieuwsbrief

Perfect om uw vakantie door te brengen

Toerisme is een belangrijke drijfveer van de economie in zuidwest Frankrijk, maar verre van de enige bron van inkomsten. Er wordt ook veel geleefd van landbouw, gecentraliseerde industrie en de dienstensector. Deze diversiteit heeft meerdere voordelen

– De meeste streken zijn redelijk rijk, waardoor zowel de omgeving als de historische sites goed onderhouden zijn;

– De beddencapaciteit laat gewoonweg geen massatoerisme toe, u kunt dus genieten van de rust en stilte als u dit wenst;

– Er is het hele jaar door wat te beleven, en de streek valt buiten het seizoen niet stil;

– De inwoners zijn hartelijker dan in de rest van Frankrijk: Toeristen worden er noch gezien als buitenlanders, noch als melkkoe, noch als degene die het leven ondragelijk duur maakt (wat in meer toeristische regio’s soms wel het geval is). 

Zoals u kan zien is zuidwest Frankrijk de ideale vakantiestreek voor wie graag van het leven geniet! 

 

Voor ieder wat wils

Cultuur

De 13-eeuwse kastelen en burchten, de middeleeuwse kloosters en abdijen getuigen allen van de rijke geschiedenis van de regio, vaak bevochten tussen de koning van Engeland en het Franse koningshuis en later de rol van de regio in de tijdens de Hugenotenoorlog of de oorlogen tegen de Katharen. Voor de cultuurliefhebber is zuidwest Frankrijk dan ook het paradijs. Die zal namelijk dagenlang kunnen verdwijnen in de verschillende musea en historische sites.

Natuur

De natuurliefhebber is in zuidwest Frankrijk ook aan het juiste adres. Het barst er van de natuurgebieden, landbouw en bosbouw volgen elkaar op en ieder van hen biedt een waaier aan duidelijk aangegeven wandelpaden. Gezien de omvang van de natuurgebieden en het gebrek aan beschaving gedurende meerdere tientallen kilometers is er ook nog veel wildleven te bespeuren. U kunt er zonder veel problemen reetjes, vossen, konijnen of everzwijnen vinden. Als u goed zoekt is er zelfs nog veel meer wild te vinden. Voor degene die minder avontuurlijk is aangelegd zijn er in de regio ook verschillende dierentuinen, zelfs enkele safari’s waar u met de wagen door rijdt… heel fijn met kleine kinderen!

Sport

Voor de sportievelingen onder ons, niet getreurd. Zuidwest Frankrijk biedt een aangename mix van sport, rust en cultuur. Met een gewone fiets zult u in zuidwest Frankrijk niet ver geraken, met een elektrische fiets of een mountainbike gaat er een hele wereld voor u open. De verschillende rivieren die de streek rijk is kunnen worden overwonnen met kano’s, kajaks, rafts of roeibootjes. Voor de bergen strekt u afhankelijk van het seizoen uw wandelschoenen, sneeuwschoenen of ski’s aan. Aan het strand kan u kiten of strandsurfen en op de zee of de verschillende meren is het mogelijk om te surfen, kitesurfen, zeilen, jetskiën… noem maar op. Zoals u kan zien is zuidwest Frankrijk de ideale streek om uw vakantie door te brengen… voor ieder wat wils! 

Ons werkgebied

Hoewel we zelf voor professionele redenen aan de rand van Toulouse wonen, hebben we ervoor gekozen ons te concentreren op de departementen Tarn, Tarn&Garonne, Lot&Garonne. Waarom? Omdat deze regio naar onze bescheiden mening de perfecte mix biedt voor het hebben van een vakantiewoning. De streek is mooi, proper, en er is veel te doen. U kunt er van de rust genieten en toch zit u niet ver van grote steden moest eens een dagje gaan shoppen of moest er eens iets voorvallen. De prijzen van vastgoed in deze streek zijn correct en u kunt het leven er zo simpel of zo luxueus maken als u dat maar wenst. 

Onze centrale ligging zorgt er wel voor dat we ook in aanpalende regio’s aan de slag kunnen gaan. Het Gers, Haute Garonne, Hautes-Pyrénées, Ariège zijn départementen die elk hun voordelen bieden en zeker ook de moeite waard zijn om te ontdekken. Vastgoedprijzen zijn er soms iets lager, naargelang uw interesses is er meer voor u te doen en u bent er dichter bij de bergen, wat een impact heeft op het klimaat (vaak iets koeler, maar minder regen en wind). 

Bij Sud’Arrange willen we zuidwest Frankrijk in de kijker zetten en met zoveel mogelijk Belgen delen wat we hier zelf zo leuk vinden. Iedereen kent de Provence, de Vogezen, de Dordogne of de streek rond Normandie. Wij kunnen u enkel maar garanderen: u zult versteld staan van Occitanië!

Zoals hierboven al vermeld werd, doen we er alles aan om de regio voor u in kaart te brengen. Wanneer we even tijd hebben, bezoeken we zelf de steden en dorpjes uit de regio en zorgen voor volledige (foto)-reportages. U kan de artikels terugvinden op onze blogpagina en ze worden regelmatig geadverteerd op FacebookInstagram, Youtube of LinkedIn. 

De makkelijkste manier op op de hoogte gehouden te worden van nieuwe artikels blijft het inschrijven voor onze nieuwsbrief!

 

Must-visits

Om uw verblijf in het zuidwesten zo aangenaam mogelijk te maken hebben we even alle bezienswaardige dorpen en steden van de regio op een kaart aangeduid. Zo kan u, afhankelijk van waar u verblijft, in één oogopslag kijken wat er in uw omgeving te bezoeken valt. Kom ontdekken waarom zuidwest Frankrijk de ideale streek is om een vakantiewoning van waaruit u de hele regio kunt verkennen!

Blauw: Alle plaatsen die door de verschillende toeristische diensten worden opgenoemd

Rood: De plaatsen die we bezochten en een volledige daguitstap waard zijn. 

Orangje: De plaatsen die we bezochten en geen volledige daguitstap waard zijn. U kunt uw bezoek best koppelen aan een andere activiteit. 

Groen: De plaatsen die we bezochten en naar onze mening niet de moeite waard zijn. 

Als u op deze laatste 3 kleuren klikt, krijgt u meteen de link naar het toegewijde artikel! 

Aangetrokken tot de regio en overweegt u de aankoop van een vakantiewoning?

Aarzel niet en contacteer Sud'Arrange!

Wij vinden, onderhouden en verhuren uw vakantiewoning

in zuidwest Frankrijk. Sit back and relax!

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Aan de slag met uw account

om je favoriete huizen en meer op te slaan

Sign up with email

Aan de slag met uw account

om je favoriete huizen en meer op te slaan

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik