10 redenen om in een vakantiewoning in zuidwest Frankrijk te investeren

10 redenen om in een vakantiewoning in zuidwest Frankrijk te investeren

10 redenen om in zuidwest Frankrijk te investeren

U heeft geen zin meer om ieder jaar hotels te bekostigen, in januari al op zoek te moeten naar het vakantiehuis van augustus, of u wil gewoon thuis kunnen komen… maar dan in het buitenland. Elke reden is goed om op zoek te gaan naar uw plek onder de zon. En zuidwest Frankrijk heeft een aantal sterke argumenten

0

Belgen die jaarlijks naar het buitenland reizen

0 %

Belgen die jaarlijks in Frankrijk op vakantie gaan

0

Zomervakantiebudget van 1 Belg

0

Belgen met een huis in het buitenland

1. Het milde klimaat

De zomers zijn niet overdreven heet en een constant briesje zorgt meestal voor wat afkoeling, in de winter gaat het zelden onder het vriespunt en in het tussenseizoen kan het wel eens goed regenen, maar zeker niet weken aan een stuk miezeren zoals in België. Het klimaat in Frankrijk is gewoon aangenaam: niet te warm, niet te koud, niet te nat, niet te droog. En vooral: de hemel is meestal helderblauw, en niet grijs.

2. De huizen zijn er een pak goedkoper dan in België

Frankrijk is zodanig groot dat alle economie (en dus werkgelegenheid) zich rond de steden concentreert. Hierdoor kan het in deze steden aardig druk worden en is de prijs per vierkante meter in en rond de stad best hoog. Het voordeel voor u als vakantieganger is dat van zodra u bereid bent wat verder van de stad te gaan wonen dan normaal woon-werkverkeer toelaat, de prijs aanzienlijk zakt. Gezien u voor uw vakantiewoning meestal eerder een mooie omgeving met een adembenemend uitzicht zoekt dan wat de agglomeratie u kan bieden, zal u dus voor relatief weinig geld een geweldig optrekje kunnen aanschaffen. 

3. Het rendement van uw investering

Frankrijk blijft tot op de dag van vandaag de populairste vakantiebestemming voor Belgen en Nederlanders. Dit is goed nieuws voor u als “home-owner“. Eerst en vooral zal u, indien gewenst, uw investering kunnen rentabiliseren door gedurende uw afwezigheid (een deel van) uw villa te verhuren aan vakantiegangers. De vraag naar vakantiehuizen is enorm, vooral als deze voldoende ruim en van hoge kwaliteit zijn. Heeft uw buitenverblijf een zwembad, dan zal dit des te meer in de smaak vallen! Bovendien garandeert dit ook dat uw investering op langere termijn veilig is. Indien u beslist uw tweedeverblijf van de hand te doen, is de kans groot dat een landgenoot geinteresseerd zal zijn om het landgoed over te nemen, meestal tegen een interessantere prijs dan wanneer u het lokaal zou verkopen. 

4. Er is van alles te doen/zien

Frankrijk staat bij iedereen bekend voor zijn wijnstreken, chateaus, charmante dorpjes, en rijke geschiedenis. Sommigen kennen Frankrijk dan weer voor zijn magische wandelpaden, Tour-de-France-bergetappes, surf-, en zeillocaties. Nog anderen voor zijn gastronomie: cassoulet, foie gras, oesters, escargots, raclette, geurende kazen, macarons, croissants & chocolatines (ja,ja, in het zuiden kent men geen “pain au chocolat”)… het lijstje is eindeloos. Iedere keer dat u de oversteek maakt zal u nieuwe dingen ontdekken: een leuke locatie, een schattig winkeltje of een heerlijk restaurant. 

5. Levenskwaliteit

Eén ding is zeker: in zuidwest Frankrijk weten ze wat genieten van het leven is. Eén enkel begrip omvat voor ons alles waar zuidwest Frankrijk voor staat: “le quart-d’heure toulousain” (het Toulouse’s kwartiertje). Het is in zuidwest Frankrijk sociaal aanvaard om 15 minuten te laat te komen, sterker nog, te vroeg komen is echt not-done. Het is even wennen wanneer je definitief naar de regio verhuist (en het blijft soms best ergerlijk), maar het creëert wel het ultieme vakantiegevoel: relax, alles op zijn tijd! Om een dag te karikaturiseren: rond 9u koffie-croissantje, 12 tot 14u dejeuner en sieste, vanaf 17u30 genieten van een aperitief/wijntje om vanaf 19 te dinneren, koffietje  en afsluiten met een kaasschotel,… De Fransen zijn ook heel sociaal, ze zullen al snel iemand in de straat aanspreken, gewoon zomaar.

6. Strand & bergen

Wanneer u een eigen vakantiewoning heeft, beleeft u uw vakantie helemaal anders. U zult niet snel heelder dagen op het strand gaan liggen om uw vitamine D quota voor de rest van het jaar in te halen, maar eerder uw vakantiewoning gebruiken als uitvalsbasis om de uithoeken van de regio te ontdekken. Hierdoor worden vakanties gevarieerder en leert u de plaatselijke cultuur beter kennen. Het grote voordeel dat zuidwest Frankrijk biedt ten opzichte van andere regios (of zelfs andere landen) is de nabijheid van het strand EN de bergen. Hierdoor is het er niet alleen in de zomer aangenaam vertoeven, maar bieden de wintermaanden hun eigen waaier aan mogelijkheden. 

De Provence, of de Cote d’Azur zijn geweldige vakantiebestemmingen, maar buiten het toeristische seizoen is het er jammer genoeg een dode boel. Slechts weinig restaurants blijven open, de attractieparken en bezienswaardigheden sluiten de deuren en gezien het grootste deel van de woning tweedeverblijven zijn loopt het er na de zomer volledig leeg. Dit zal u in het zuidwesten veel minder hebben. 

7. Het is vlakbij

Een dagje met de auto, een dik uur met het vliegtuig of iets ertussenin als u de TGV neemt. Zuidwest-Frankrijk is niet ver en u kunt er op alle mogelijke manieren geraken. Bang van het vliegtuig? Komt met de auto! Geen zin om de hele dag voor u uit te staren? Neem de trein. Wilt u eens wat anders? De boot misschien? Daarenboven kunt u  op vrijdagavond beslissen dat het in België welletjes is geweest en u een weekendje buitenland heeft verdiend, en zaterdag genieten van een glaasje wijn aan de rand van uw zwembad, om desnoods maandag terug achter uw bureau te zitten. (Al raden wij aan om toch iets langer te blijven, u heeft het verdiend!)

8. Massatoerisme

Of eerder het gebrek er aan. Wanneer u naar de Provence trekt en s’avonds ergens gaat eten is de kans groot dat u Bart, de bakker van om de hoek tegen komt. Tijdens uw tripje naar Saint Tropez blijkt een van uw minder geliefde collegas er ook te verblijven en in Bormes-les-Mimosas loopt u uw tandarts tegen het lijf. U zou kunnen zeggen dat we heerlijk overdrijven, maar dan bent u niet vaak genoeg naar zuid-Frankrijk geweest. Soms lijkt het wel of heel België en Nederland in de zomer leeglopen. 

Zoekt u de rust op, ver van alle herrie en van uw dagdagelijkse problemen, dan bent u in zuidwest Frankrijk beter gesteld. Hoewel er best veel Belgen, Nederlanders en Engelsen een optrekje hebben houdt iedereen er van zijn privacy, zonder natuurlijk asociaal te worden. Verder staat u er geen uren in de file om iets te gaan bezoeken, zijn de restaurants niet zwaar overprijsd, en kunt u er nog echt van de schoonheid van het land en zijn vruchten genieten, zonder onder de voet te worden gelopen 

9. Veiligheid

Frankrijk is een modern West-Europees land. Wat we daarmee bedoelen, is dat u in geval van nood in goede handen bent. De ordediensten zijn er betrouwbaar, ziekenhuizen hebben een goede reputatie en wanneer u ergens gaat eten hoeft u zich geen zorgen maken over een mogelijke voedselvergiftiging. Pas enkel op met de Cassoulet van Castelnaudary, de bonen hebben soms een onvoorspelbaar effect. 

10. Cultuur

Zuidwest Frankrijk is door de eeuwen heen een zwaar bevochten regio. Ware het tussen de Galiërs en de Romeinen, het Engelse en Franse Koningshuis, de Katholieken en de Hugenoten/Albigenzen,… Ieder heeft zijn sporen op de regio nagelaten en veel van deze geschiedenis is en wordt tot de dag van vandaag opgegraven, gerestaureerd en/of tentoon gesteld. Hierdoor is er niet alleen veel te ontdekken, maar hebben de mensen ook hun eigen normen en waarden gecreëerd, en durven ze hiervoor uit te komen. De verhalen die u zult horen, wanneer u eenmaal in de gemeenschap bent opgenomen, zullen even onwaarschijnlijk als interessant blijken. 

Hopelijk hebben we u kunnen overtuigen van de schoonheid van onze regio. Zelf genieten we elke dag van de zaken die hierboven beschreven staan (behalve van het quart d’heure toulousain af en toe) en willen we deze ervaring graag met u delen. Indien u overweegt om in het zuiden een tweedewoonst aan te schaffen, neem dan zeker contact met ons op, zodat we u vrijblijvend ons aanbod kunnen voorstellen. 

Sud’Arrange
gaat in opdracht op zoek gaat naar uw ultieme vakantiewoning in zuidwest Frankrijk. We begeleiden onze klanten doorheen het hele aankoopproces en bieden na aankoop de mogelijkheid aan om het het landgoed volledig te beheren. Zo hoeft u enkel nog te genieten wanneer u op vakantie komt. Wij zorgen voor al de rest! 

One comment

  1. Pingback: Vanop afstand de juiste vastgoed-jager kiezen - Sud'Arrange

Een reactie achterlaten

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Aan de slag met uw account

om je favoriete huizen en meer op te slaan

Sign up with email

Aan de slag met uw account

om je favoriete huizen en meer op te slaan

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik
%d bloggers vinden dit leuk: